Betöltés folyamatban...
2013. október 25., péntek

Az első Bowen kezelés

Kíváncsi vagy, hogyan zajlik az első Bowen terápiás kezelés?


Én személy szerint két részre bontom:
  • beszélgetés
  • mozdulatsorozatok végrehajtása

Beszélgetés


anamnézis
Ez nagy valószínűséggel az első találkozásunk, így hát bemutatkozunk egymásnak. Lejegyzem, milyen panaszokkal fordulsz hozzám, volt-e valaha valamilyen műtéted, mi a hobbid illetve mi a munkaköröd. Mindez ahhoz szükséges, hogy bizonyos gondok okait közösen feltérképezzük.
Ez a folyamat az egészségi állapot felmérése.

Hasznos lenne, ha láthatnám az orvosi diagnózisokat – akár fénymásolatok formájában –, hogy tudjuk, mivel állunk szemben kezelés előtt, és ezt összemérhessük a kezeléssorozatok utáni eredményekkel.

Mondok néhány szót a Bowen technikáról, miből áll egy kezelés, mire lehet számítani, és milyen előírásokat lenne javasolt betartani naponta: sétálás, vízfogyasztás, gyakorlatok stb.

Ez kb. 20-30 percet tart.


Mozdulatsorozatok végrehajtása


kezelés
A beszélgetés után átöltözhetsz egy lazább, kényelmesebb ruházatba, ajánlott egy pohár víz elfogyasztása.

Felfekszel a masszázsasztalra, amennyiben szükséges természetesen segítek. Meg kell jegyeznem, hogy a Bowtech-ben a masszázsasztalok jóval alacsonyabban vannak, mint a hagyományos masszázs esetében, kb. a térd magasságában.

Ez az első Bowen kezelésed, ezért nem fogok sok mozdulatot elvégezni rajtad, csak a derék tájékon egy szimmetrikus mozdulatot, melyet szünet követ.
Majd a lapocka tájékon 2 szimmetrikus mozdulatot, melyet ismét szünet követ.
Végül a lábakon, a térdek felett 1-1 mozdulatot, melyet egy utolsó szünet követ, mielőtt felállhatnál.

Ez az első mozdulatsorozat kb. 30 percet tart, majd segítek felkelni az asztalról.
Nagyvonalakban ebből áll az első Bowen kezelés.


Már olvashattál arról, hogy egy Bowen terápia általában 60 percet tart. Mindent összevetve az első alkalomra is legalább 1 órát szánj.
A következő alkalmakkor, attól függően, hogy hogyan érzed magad, és figyelembe véve az eredeti panaszokat, folytatjuk a kezelést, és további mozdulatsorozatokra számíthatsz.

Ha minden rendben van, a harmadik alkalomtól kezdve célzottan a jelzett panaszok megszűntetésén dolgozom. Ekkorra már a szervezeted is hozzászokik a terápiához.


~ légy újra talpon ~


 
TOP