Betöltés folyamatban...
2014. február 19., szerda

Levizsgáztam!


Andrew Zoppos2014. február 10-én sikeresen levizsgáztam a Bowen terápiából, mely az Ausztrál Bowen Terápia Akadémiához (Bowen Therapy Academy of Australia - BTAA) tartozik. 

A tanfolyamot a ciprusi származású Andrew Zoppos tartotta, aki az 1980-as évek végén ismerkedett meg e terápiával Ausztráliában, és több éves gyakorlati tapasztalata után az Ausztrál Bowen Akadémia tiszteletbeli oktatójává vált.


Hogy miért választottam a Bowen technikát? 

 

Erről már itt olvashattál:
http://www.ujratalpon.ro/2013/09/miert-valasztottam-bowen-technikat.html


Bowtech tanfolyam

 

Egy Bowtech tanfolyam (Bowtech - Bowen technika) elvégzéséhez minimum 1 évre van szükség, 7 modulból áll, melyeket 4 alkalommal tartanak meg 3 hónapos szünetekkel közöttük. A tanfolyamrészek 4 naposak.
Gyakorlatilag 6 modul van szánva az új ismeretek elsajátítására, az utolsó modul pedig egy átfogó ismétlésből áll. Az egész folyamatot egy elméleti, majd pedig egy gyakorlati vizsga zárja le.

bown terápia kurzusanyag
Forrás: http://www.bowtech.ro/ro/


Az Akadémia ezen kívül még a következőket kéri a Bowen terapeuta oklevél kézbesítése előtt:
  • 10 gyakorlati esettanulmány benyújtása
  • 40 óra anatómiai ismereteket bizonyító oklevél felmutatása
  • 20 óra fiziológiai ismereteket bizonyító oklevél felmutatása
  • elsősegély-oklevél felmutatása
Jelen pillanatban nem rendelkeztem mindezen oklevelekkel, de az akadémia biztosítja ezeket az extra tanfolyamokat is egy bizonyos összeg fejében.
Az elsősegély tanfolyamot pedig a legkézenfekvőbb a Vöröskeresztnél elvégezni. Ez nem hiábavaló, szerintem mindenkinek érdemes lenne életében legalább egyszer részt vennie ilyesmin.

Összességében azt kell mondanom, hogy egy klasszikus masszázstanfolyam elvégzése sokkal egyszerűbb, jóval olcsóbb, és nem ennyire igényes.
De ez egy terápia, nem masszázs, melyet - be kell ismernem -, nem lehet hamar elsajátítani. Ezt a kijelentést tavaly ilyenkor nehezen fogadtam el az oktatótól, és kicsit nehezteltem is rá. Most már belátom, hogy a terápia működési mechanizmusából kifolyólag szinte lehetetlen a rövidebb idő alatt történő oktatása.


Gyakorlat teszi a mestert

 

Zárószóként pedig köszönetemet szeretném kifejezni mindazon bátor, lelkes jelentkezőknek, akiken - díjmentes kezelések keretén belül - gyakorolhattam, felkészülve a vizsgára.
Közülük néhánnyal találkozhattál már a weboldalon.

 
TOP