Betöltés folyamatban...
2015. május 24., vasárnap

A nagysághoz vezető út


Részlet Zig Ziglar - Az vagy, amire gondolsz című könyvéből, melyben érdekes és elgondolkodtató történeteket mesél el.


Lalanne emlékére: 1914-2011

A nagysághoz vezető út


Sosem fordul elő, hogy a jövő csak úgy megtörténik – mindig megteremtik. (Will Durant)


Barátom, Joe Sabah, aki ugyancsak előadásokat tart, mint jómagam, azt állítja, nem kell nagynak lennünk ahhoz, hogy elkezdjünk valamit, de el kell kezdenünk valamit ahhoz, hogy naggyá váljunk. Ez mély értelmű megfigyelés, és bármilyen törekvésre igaz. Eszembe jut róla egy vézna, beteges fiatalember története, akiről gimnazista korában nem véletlenül mondták, hogy „húsz kiló vasággyal”. Szódásüvegtalp szemüveget viselt és fűzőt gerincferdülés ellen. Olyan alacsony volt az önértékelése, és olyan rossz véleménnyel volt saját külleméről, hogy kimaradt az iskolából. A jövője korántsem festett rózsásan.


Jack Lalanne tanácsai - ezeket hagyd ki az étrendedből

Azután egyszer elment egy egészségügyi előadásra. Lázba hozta, amit ott hallott, és eltökélte, hogy igenis tesz valamit rossz fizikai állapota javításáért. Azt akarta, hogy a jövője jobb legyen, mint a múltja volt, ezért elkezdett naponta négy órát erősíteni. Étkezési szokásain is változtatott. Mindezek hatására lassanként változni kezdett a külseje, nőtt az önértékelése, és a jövője is másként alakult.


1936-ban megnyitotta Amerika első fitness-stúdióinak egyikét, mert másokkal is meg akarta osztani azokat a jótéteményeket, melyeket ő már élvezett. A kaliforniai Oaklandben házról-házra járt, úgy hirdette új fitness-cégét. Azóta csaknem hat évtized telt el, és ő még mindig a mozgás örömének szószólója. Ma már nemzetközileg ismerik őt, és sokan „Mr. Mozgás” néven emlegetik. Anyagilag nagy sikert ért el, de fontosabb, hogy egész élete sikeres lett. Nála ötven évvel fiatalabbakat győz le. Ereje és állóképessége mindenkit lenyűgöz.


Jack Lalanne - ujratalpon.roTalán már többen kitalálták, hogy Jack LaLanne-ról beszélek. Bizonyára habozás nélkül beismerné, hogy nem volt könnyű irányt váltania. Neked sem lesz könnyű egy jelentős irányváltás, de ha Jack LaLanne a példaképed, bátran belevághatsz. Kövesd a példáját, és a te jövőd is más lesz, szebb lesz, mint a múltad. A te kezedben van a döntés.  
TOP