Betöltés folyamatban...
2015. július 28., kedd

Tudom, hogy fáj és kellemetlen, de...

a türelem körtét teremAz emberek rengeteg problémával szembesülnek nap mint nap, és a legtöbben követelő módon elvárnák, hogy gondjuk egy szempillantás alatt megoldódjon. És főleg azt akarnák, hogy más oldja meg helyettük.

Biztos vagyok abban, hogy neked is akadnak gondjaid és minél hamarabb túl szeretnél rajtuk lenni. Ám teljesen más az, amikor éhes vagy, falsz valamit és azzal csillapítod az éhségérzeted, mint az, ha valamilyen krónikus betegségben szenvedsz.


ujratalpon.ro - fájdalmak és problémák


A helyzet az, hogy ha egy betegség nem az elmúlt napokban vagy hetekben, hanem 3-5-10-15 év leforgása alatt alakult ki, akkor lehetetlen 1 perc alatt helyreállítani az egészségi állapotot, sőt még az is lehet, hogy az enyhülési fázis eléréséig is hetekre, hónapokra, vagy akár évekre van szükség (ha nem az orvosi beavatkozást választod). Továbbá fel kell fedezni a probléma okát is, sokszor egy rossz szokás eredményeként jelenik meg a betegség, legyen az például helytelen testtartás, helytelen étkezési szokás vagy mozgáshiány.

Ezeknek a korrigálására időre, türelemre és kitartásra van szükség.
Ám azt vettem észre, hogy az emberek türelmetlenek. Nem akarják felfogni, hogyan működnek a dolgok, mi a természetesség, a normális életritmus, a fenntarthatóság, a hosszútávú gondolkodás.

Ezt a türelmetlenséget veszem észre az emberek többségében, úgy a Bowen terápiában, mint a Tai Chi vagy a meditáció oktatásakor. Ez pedig az elme és a gondolatok hiperaktivitásából ered, mintha egy állandó bizonytalanság vagy félelem ide-oda rángatná őket.


Bármennyire is szeretnék vagy tudnék gondjaidon segíteni, általánosságban véve meg szeretném jegyezni azt, hogy:
  • 1 Bowen terápiás kezelés nem fogja megszűntetni a betegséged okát, legalább 3-4 kezelésre van szükség ahhoz, hogy a kedvező folyamatok beinduljanak a szervezetedben, ez pedig legalább 1 hónapot jelent
  • 1-2 Yuan-Chi Tai Chi Chuan lecke alatt nem fogod elsajátítani a spontán táncot és az ízületeid sem fognak helyrejönni, nem fog változást előidézni benned, a pozitív hatásokat is lehet csak 3-4 hónap lelkes és kitartó gyakorlás után kezded megízlelni
  • 1 Meditációs tapasztalat után pedig nem maradsz állandóan a kellemes, megvilágosodott tudatállapotban, ehhez lehet évekre van szükség, amíg a figyelmedbe a gondolatok és gondok helyett a lélek felemelő állapota kerül

Mindennek időre van szüksége, ha a természetességet vesszük alapul.
A harmónia, az egészség, a kedvesség megalapozása lépésről lépésre történik, ám foglalkozni kell vele nap mint nap, figyelmet kell ezekre szánni. Hidd el, ily módon eredményt fogsz elérni, önfeledtebb és örömtelibb leszel.

Hála Istennek, vannak olyan személyek, akik megértették a kitartás és a türelem fontosságát, vedd szemügyre többek között Vrannai István vagy Deák Ildikó példáját, akik megtapasztalták a Bowen terápia jótéteményeit.


a türelem körtét terem

Valaki napról napra türelmetlenül figyeli a körtefáját, érik-e már a gyümölcse. Ha megpróbálná erőszakolni e folyamatot, tönkretenné a gyümölcsöt, éppúgy, mint a fát. De ha türelemmel vár, ölébe hull az érett gyümölcs. - Abraham Lincoln  
TOP