Betöltés folyamatban...
2015. november 3., kedd

Hogyan lettem Yuan-Chi Tai Chi oktató


2015 október 21.-én fejeztem be az utolsó leckét, mely a Yuan-Chi Tai Chi Chuan-ban felhatalmaz kezdő oktatónak.
Tudod hogyan kezdődött mindez?

Ha nem, akkor elmesélem.

Már 2001-ben komolyabban kezdtem érdeklődni a lelkiség iránt, így kezdtem el meditálni több-kevesebb sikerrel, 2003-ban és 2004-ben pedig megismerkedtem alapszinten az Aikido-val, a Tai Chi Chuan-nal és a Wing Chun-nal. Mindezeket abbahagytam és inkább a Sahaja Jóga meditációt választottam utamul, melynek köszönhetően 2007-től komolyabb, pozitív átalakulás-sorozat következett be az életemben.

2013-ban hallottam először a Yuan-Chi Tai Chi Chuan-ról, és örültem annak, hogy egy olyan személy alapította, aki már a '80-as években megtapasztalta a sahaja jóga felemelő állapotát és felismerte értékeit. 2 évvel ezelőtt pedig sikerült részt vennem az első intenzív Yuan-Chi Tai Chi táborban, Csehországban, melyet az Ausztráliában élő Ric Lum szifu vezetett.
Az energiarendszeremben éreztem egy, már a sahaja jógából ismerős, finom változást, mely érdekes módon, több napig is tartott a tábor befejezte után.

Ha még nem nézted meg, feltétlenül nézd végig a vele készített videó interjút:
http://www.ujratalpon.ro/p/tai-chi-chuan.htmlEl tudod képzelni mennyi gyakorlás és kitartás van mindez mögött?


2014 januárjában eldöntöttem, hogy Skype-on keresztül fogok tovább tanulni, lássuk mi sül ki belőle. Fel is vettem a kapcsolatot Ric Lum-mal, és elkezdtük a magánórákat. Az elején kicsit szkeptikus voltam, de aztán elkezdtem élvezni...

Kb. 4 alkalom alatt átismételtük a táborban tanult Section 1-et, mely a 108 formagyakorlat első 18 stílusát (formáját) öleli fel.
Ezt követte a Section 2, melybe szinte beletört a bicskám :-)

Muszáj volt megvásárolnom a DVD-t, mert amit reggel gyakoroltunk, másnapra szinte teljesen elfelejtettem! Többször néztem meg a DVD-t, lebontva szögekre és mozdulatokra: Play, Pause, visszakeresés, Play, Pause... megpróbáltam utánozni a mozdulatokat. Minden reggel gyakoroltam és a legtöbbször este is, úgy a régi Section 1-et, mint az új formagyakorlatokat. Mikor azt hittem, hogy a végére értünk, kiderült, hogy csak a felénél tartunk.

A Section 3 következett, melynek hossza időben annyi, mint a Section 1 és 2 együttvéve. Viszont a tanulás nehézségi foka alacsonyabb a Section 2-nél, mert kevesebb az új stílus, közülük sok ismétlődik az 1-esből és a 2-esből.

2014 júliusában a 108 formagyakorlat végére értünk. Ez Ric Lum szifu rendszerében a 0-s szint. Igen, a nullás szint. De ne rettenj meg, a formagyakorlatom még abszolút kezdő volt és tele hibával, gyakran még a sorrendet is elfelejtettem.
Ric Lum szifu tanítása szerint: előbb az áramlás (a folytonosság és a spontán energiaáramlás), aztán a technika.

Csak ez után folytattuk a Revision-nel, vagyis az ismétléssel, melynek során kitértünk a formagyakorlatok és a Tai Chi Chuan technikai részleteire is. Ez több mint 1 évet vett igénybe úgy, hogy közben a második intenzív táborban is részt vettem 2015 nyarán Olaszországban, Viterbo-ban.És így, szépen lassan magam mögött tudhatok 2 év privát Tai Chi tanulást, mely Ric Lum türelmének, idejének, energiájának, valamint a saját türelmemnek, kitartásomnak, vágyamnak köszönhető.


Egy új fejezet


2015 október 21.-én fejeztem be az utolsó leckét, mely a Yuan-Chi Tai Chi Chuan-ban felhatalmaz kezdő oktatónak. Ez azt jelenti, hogy alapszinten taníthatom a 108 formagyakorlatot.
Ígyhát egy új fejezet kezdődik el Romániában és Európában, az első Yuan-Chi Tai Chi Chuan tanfolyam Kolozsváron, a Lothus Centerben lesz megtartva. A márciustól tartott gyakorló csoport átalakul tanfolyammá.A történet itt nem ér véget. Csak most kezdődik el igazán, mégpedig 2015 november 17.-én. Ekkor lesz a nyitóprogram. Gyere te is, írjunk együtt történelmet!


Jelentkezz itt:
http://www.ujratalpon.ro/p/tai-chi.html 
TOP