Betöltés folyamatban...
2016. március 14., hétfő

I. Egyensúly est


Március 5.-én megtartottam az első Egyensúly estet, melyen 4 lelkes jelentkező vett részt és még a feleségem, Timi is csatlakozott az eseményhez.


egyensúly est - csoportkép - kolozsvárTornázás

Igyekeztem minél rövidebbre fogni a bevezetőt és az elméleti részt. Úgy gondoltam eleget írtam emailben a rendszeres tornázás jelentőségéről és pozitív hatásairól a hétköznapi életben. Ezért épp csak megemlítettem jelentőségét és Bob Marley ritmusos muzsikájára elkezdtünk tornázni. Nagyon jól haladtunk, felfrissültünk, felpörögtünk, de a 20-25 perc mozgás után szünetet kellett tartanunk. Fogyasztottunk körtelevet, vizet és megpihentünk egy kicsit. Mindenki jól érezte magát.


egyensúly est - tornázás kolozsvár


Meditáció

A meditációs rész következett. Elmagyaráztam egy finomrendszer ábrán energetikai szinten milyen kihatással van a szervezetre a mozgás, és miért fontos akkor is mozogni, amikor letargikusabbak, passzívabbak vagyunk. Mivel felpörögtünk a tornázás után, gondoltam egy meditáció lenyugtatja az elmét és elősegíti a kellemes, természetes állapotot.

Lehet itt, a sorrenddel tévedtem. Az elmélyülés nem történt meg annyira, mint amennyire szerettem volna. Ezért a következő alkalommal előbb meditálunk és csak utána tornázunk. A tornázás és a helybenszaladás, mely felpezsdítette a vérkeringést, felpörgette az elme működését is. Ezért, annak ellenére, hogy a meditációs rész több, mint 30 percre sikeredett, úgy éreztem, nem érte el teljes mértékben célját. Legközelebb másképp fogom megtervezni ezt a részt.


egyensúly est - meditáció kolozsvár

egyensúly est - meditáció kolozsvár


Tai Chi

Mivel a Tai Chi-t 20 perces időeltolódással kezdtük, ezért az elméleti részen átugortam. Ekkor döbbentem rá, hogy a 2 óra bizony szűkös egy ilyen eseménynek. Próbára tettem az emberek türelmét és spontenaitását. Csak az első mozdulatokat mutattam be és gyakoroltuk be / el együtt, a többit már élesben végeztük magyarázat nélkül, csak úgy, hogy kövessék lassan a mozdulatokat anélkül, hogy tudnák mit is végeznek.

Ekkor fel is bukkant a nyugati gondolkodásmód, mely a háttérben azt súgja "előbb tudnom kell, mit csinálok" :-)
Ám a Yuan-Chi Tai Chi Chuanban előbb végzed, érzékeled, élvezed, majd aztán meg is érted... fordított a folyamat.


egyensúly est - tai chi chuan kolozsvár

egyensúly est - tai chi chuan kolozsvárIgyekeztem minél interaktívabb lenni (lehet túlzottan is), mert érdekel az emberek véleménye, érdekel az, hogy ki mit érez.

Összességében mindenkinek tetszett az esemény és egy kellemes emlékkel lettek gazdagabbak :-)
A hiányosságokat igyekszem kijavítani, és legközelebb még jobb, felemelőbb lesz az Egyensúly est!Mi fogta meg a résztvevőket?


A jó, baráti hangulat és annak a tapasztalata, hogy igenis tudok lazítani megfelelő irányítás mellett. Fantasztikus volt megtapasztalnom, hogy nem kell mindent értenem, mindennek az okát és célját tudnom ahhoz, hogy itt és most jól érezzem magam. Jó engedni, hogy csak úgy történjenek dolgok, és átadjam magam nekik bizalommal. Nem kell folyton a teljesítményre rágörcsölni, hanem csak örülni a kísérletnek valami elérésére.
Enikő

Alapvetőn tetszett a program, új információkkal találkoztam! Ezeket köszönöm Neked! Ezek befogadása, automatizálása, illetve a program lényegének az elsajátítása hagy maga után kívánnivalót. Viszont, ezt kihangsúlyozom, ez nem a program, hanem a saját személyiségemből fakad. De igyekszem dolgozni magamon :)
Néhány dolog, random szerűen, ami tetszett: a személyiséged, az egyszerű őszinteség és letisztultsága; azok a ritka és rövid ideig tartó pillanatok, amikor kicsit is felfedezni véltem a kikapcsolódásom és az adott tevékenység puszta élvezete dominált; a folyamatos feedback igénylések.
Emőke

A Tai Chi rész tetszett a leginkább, szeretném megtanulni a mozgásokat. Azt hiszem leginkább a tempója fogott meg. Nagyon sok esetben nem tudok lassítani, de most úgy éreztem, hogy itt menne. Az elméleti része is érdekel.
Csaba

Nyugodt, jó hangulat. Nem az a pörgős torna, mint a konditermekben.
Editegyensúly est - csoportkép - kolozsvár

Legközelebb Te se maradj le az Egyensúly estről!UI: Edit még elárulta telefonon, hogy amióta reggelente tornázik, kevésbé fáj a nyaka!


 
TOP