Betöltés folyamatban...
2017. január 3., kedd

9 + 1 tipp hörghurutra és arcüreggyulladásra


Nem tudom a te immunrendszered mennyire vaskos, én be kell valljam, amikor elkap egy komolyabb hülés, akkor az nálam nagyon hamar arcüreggyulladást, majd légcsőhurutot és hörghurutot eredményez. Szóval az ártatlan kis taknyolás átmegy egy gennyes, váladékos, gusztustalan gyulladásba, melyben a baktériumok rohamosan elszaporodnak.
Orrdugulás, torokfájás, váladékozás, égető légcső, köhögés, rekedtség, és akár hangvesztés is előfordul. Nálam kb. ilyen sorrendben megy végbe.

Miért is kellemetlen? 

Napközben azért, mert fáradt vagy. Miért vagy fáradt? Mert éjszaka nem tudsz aludni, nem tudsz lélegezni, az orrod folyik, kifújnád, de nem jön belőle semmi. Ha erőlteted az orrfúvást, lehet rámegy a gyulladás a füledre és a szemedre is. Szóval nem egy felemelő érzés.
Aztán meg a köhögés, végső fázisban a rekeszizmod is megérzi már a köhögés kellemetlenségeit, jobb kiköpni mindazt, ami feljön.
Fejfájás, tompa figyelem, de ez már csak hab a tortán.


De mit is tehetsz ilyen esetben? 
Én a következőket szoktam bevetni, orvos által előírt antibiotikumot már csakis végső esetben szedek.


9 + 1 tipp hörghurutra és arcüreggyulladásra


 1. Inhalálás: mentolos-kámforos illóolajat vásárolhatsz patikából, ezt egy 5 literes edényben felfőtt sós kamilla teás vízbe csepegteted és a gőzét beszívod kb. 10 percen keresztül úgy, hogy közben egy nagy törölközőt teszel a fejedre, minél több gőzt engedj be a légútjaidba! Belégzés orron keresztül, néha szájon át.
  Mielőtt elkezdenéd csepegtess orrcseppet az orrodba, az inhalálás után pedig spuri be az ágyba, takarót húzd nyakig és sapkát a fejre!
  Alkalmazd: naponta 1-szer, lefekvés előtt
 2. Infravörös lámpa: az infravörös izzó vagy infrapanel segíti a baktériumok kiirtását. Kb. 10 percig ülj egy infralámpa előtt csukott szemmel. Érezd a kisugárzott hőt az arcodon.
  Alkalmazd: naponta 1-szer vagy 2-szer
 3. Sózsák: amikor lusta vagyok ezt sajnos kihagyom, pedig roppant hatásos légcsőhurut és hörghurut esetén. Egy kisebb varrott tasakot tölts meg meleg sóval, helyezd a mellkasodra. Vigyázz a só hőmérsékletével, meleg kell legyen, de ne égessen! Kb. 10 percig hagyd a "zsákot" a mellkasodon. Akár 2 alkalmazás beindíthatja a felszakadozást.
  Alkalmazd: naponta 2-szer
 4. Cordyceps: ez egy spéci micéliumkivonat, kapszulákban árulják, elég drága, viszont részét képezi a természetes antibiotikumoknak.
  Naponta: 4-5 ampullát (függ a mg-tól)
 5. Paracetamol: ezt nem kell ecsetelnem. Hülésre ezt mindig felírják a dokik. A vízben oldódó porok nálam jobban beváltak: Coldrex, Theraflu.
  Naponta: 1 tasak reggel, 1 tasak este
 6. Vitaminok, ásványi sók: C1000 vitamin + Ca + Mg + Zn
  Naponta: 2 db 1000-es C vitamin
 7. Tantum verde / Homeovox: a Tantum Verde-t akkor ajánlom, ha a hangszálaid még rendben vannak, nagyon jól tisztítja a torkot és a légcsövet.
  Ám ha a hangszálaiddal gondok vannak, pl. hangvesztés stb.. akkor Homeovox-ot szedj, kb. 10 kis bogyót naponta (5 x 2).
 8. Orrcsepp: Betabioptal. Annak ellenére, hogy ez egy antibiotikumos szemcsepp, nagyszerű az orrnak, mert hát antibiotikumos és orrkidugaszoló!
 9. Fokhagyma: ha bírja az epéd és a májad, valamint elviseli a környezeted, akkor fogyassz több fokhagymacikket naponta
 10. 9+1. Pihenés: igen, pihenés. Aludj többet, napold el azokat a dolgokat, melyeket véghez szerettél volna vinni.
  Meditálj, kapcsolj ki.

Én ezeket szoktam bevetni, nálam ezek működnek.
Ha pedig nekem bevált, akkor nagy eséllyel neked is be fog.

Erőt, egészséget!


UI: a tejtermékeket kerüld ez idő alatt

 
TOP