Betöltés folyamatban...
2017. február 20., hétfő

Akik áttörték a zűrzavar falát


megtapasztalták bennsőjük kellemes nyugalmát.


Te melyik lehetőséget választod?
A fejedben pörgő zűrzavart és a kusza gondolataid áramlását, vagy a belső békét és az elméd letisztultságát?


2016 október 4.-én hat bátor jelentkező vágott neki a láthatatlan útnak a Lothus központban.
Annak az útnak, mely néha rögös és kényelmetlenül rázós, néha pedig sima és kellemes.
Nehéz, és ugyanakkor könnyű.
Keskeny, mint a penge éle, és minden pillanatban változik.


A 6 személyből 4 tartott ki ezen az ellentmondásokkal teli úton.
Ám egy olyan utat képzelj el, mely csupán önmagadat, a bennsődet tükrözi.


A harmadik kolozsvári kezdő Tai Chi csoport tanfolyama 2017 február 14.-én ért véget a Bodhisattva házban, ez alkalomból egy rövid rusztikus videót rögzítettem.Szemezgetés a visszajelzésekből


Ami szintén jó volt, és egy kicsit meglepő, mert nekem mindig pörög az agyam valami körül, hogy teljesen ki tudtam kapcsolni magam, és csak arra gondoltam, ami ott történt, azaz nem is gondoltam, csak engedtem, hogy történjenek a dolgok. És ez nagyon jó volt.
Fazakas Emese


Számomra minden alkalom hozott valami újat, főleg energiaáramlás terén. Megismertem az energiának való átadást, "alávetést".
Jakab Zoltán


Ha csak pillanatokra is, de azt hiszem megértettem/megéreztem a lényeget. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy sokat kell még gyakorolni itthon. A hátgerincemnek kb. a közepén, egy jól körbehatárolható ponton melegséget érzek, amikor gyakorlok. Erre majd rákérdezek legközelebb :)
Mészáros Tímea


Nyugalmat éreztem.
Lőrincz Csaba


Csak nemrég kezdtem arra figyelni, hogy mit érzek miközben tai chizok. Rájöttem, hogy el kell engedni az egót ahhoz, hogy figyelni lehessen és akkor már én nem is figyelek, csak tapasztalok. Annyiszor hallja az ember, hogy az egót el kell engedni, de csak miután tapasztalattá vált a lehetőség, lehet eredményesebben gyakorolni (az egó elengedését). Így tai chizok az utóbbi időben több kevesebb sikerrel. Érzem az energiát, de nem mint hideg vagy meleg. Esetleg mint hűvös vagy langyos :) Csak a manipurában szokott meleg lenni, de nem feltétlenül tai chizás közben.
Bán Péter (haladóbb szintű gyakorló)Következő
Ez a legfrissebb cikk.
Régebbi bejegyzés
 
TOP