Spontán meditáció


Ez egy olyasvalami, amit nem tenni kell, hanem bekövetkezik.


Ebben a pillanatban elkezdődik egy belső utazás, egy önismereti folyamat.


A meditációval általában a belső békét, a lehunyt szemekkel való ülést társítják.
Ez mind igaz a spontán meditációra is, akárcsak minden autentikus lelkigyakorlatra.
A spontán meditáció során is csukott szemekkel ülünk a földön, vagy egy széken, egyenes háttal.
Ebben a pillanatban elkezdődik egy belső utazás, egy önismereti folyamat. Ekkor tudatosulnak először az elmében lévő gondolatok, a vágyak, esetleg a belső feszültségek vagy egy kellemes közérzet. Ez teljes mértékben egyénre szabott, akárcsak az ujjlenyomatunk.
Kapcsolatba lépünk a saját belső világunkkal.


A meditáció során a figyelmünk lágyan, de fokozatosan a gondolatokról a lélekre terelődik, a szívben lakozó önvalóra és szeretetre. Amikor ez a pillanat, az azonosulás az önvalóval bekövetkezik, egy új érzékelési mód veszi kezdetét, melyet vibrációs tudatosságnak is neveznek. Ez az önmegvalósulás első lépése.

Ez egy fesztelen, kellemes állapot, melyben a dolgok csak megtörténnek, anélkül hogy irányítanánk őket. Tudatában vagyunk a körülöttünk lévő történéseknek és dolgoknak, de nem befolyásol minket semmi.
A paraszimpatikus idegrendszer aktiválódik, és a belső nyugalom kezd megalapozódni a testben, ez maga a tiszta lélek állapota.


Ezt követi a sahaja jóga, melyet Shri Mataji alapított, ami nem más, mint kapcsolat a mindent átható isteni energiával. Nagy szavaknak tűnhetnek, de inkább egy mélyebb állapotra utalnak.


Ezt nem lehet tudni, csak átélni, megtapasztalni.


Az energiatestA spontán meditáció jótékony hatásai

  • oldja a stresszt, javítja az életminőséget
  • elősegíti az önismeret, önmegvalósulás bekövetkezését
  • megalapozza a belső békét és egyensúlyt
  • lecsendesíti az elmét
  • növeli a koncentrálás (odafigyelés) képességét
  • lehetővé teszi a jelen pillanat örömének átélését
  • hozzájárul a bölcsesség és megértés kifejlesztéséhez
  • növeli az önbizalmat
  • kialakítja a természet és a társadalom iránti tiszteletet

spontán meditáció növeli az önbizalmat és kifejleszti a bölcsességet


Rendszeres meditációval a közérzeted teljes mértékben megváltozik, és akár az a perspektíva is, amelyből idáig a világot szemlélted.

Sokan kipróbálták már, bemelegítésnek itt van 2 meditáció, melyet otthon, a kedvenc foteledből is elvégezhetsz.


Együtt hatásosabb


A jelen pillanat, a MOST tudatosításakor kellemes, pihentető, gondolatmentes tudatállapot tölti ki az elmét, és ez esélyt ad a szívnek kinyílni. A kozmikus rezgések ekkor kezdenek el érezhetővé válni az ujjbegyek végén és a tenyerekben.

Ezt az állapotot sokkal könnyebb elérni akkor, ha egyszerre többen meditálunk, és a figyelem is elég erős ahhoz, hogy az energiaáramlást elősegítsük. Végül is a kundalini energia végez mindent, spontán módon anélkül, hogy mi bármit is irányítanánk.

A paraszimpatikus idegrendszer működése közben a vibrációs áramlás felerősödik, a közeget pedig épp a meditációban levők szolgáltatják. Minél többen hangolódnak rá egyszerre az univerzális energiára, annál intenzívebb az áramlás, annál hatékonyabb a finomtest egyensúlyba kerülése és annál könnyebben nyilvánulnak meg a meditáció előbb említett jótéteményei.


Az energiatest 
TOP